Vilken häck är rätt för ditt sommarhus?

Posted by

Människor som har ett sommarhus och är intresserade av häckar undrar över vilken häck som Hackvaxter Heijnen, de ska välja för sina fritidsträdgårdar. Det är lite som att bli ombedd att svara på världsfreden. Det är ganska stor fråga. Det första steget är att ställa en annan fråga: Vad vill du ha din häck för? För att markera en gräns? Uppmuntra vilda djur? Letar du efter en häck för integritet? Och finns det ett mode i häckar?

Vilken häck är på mode nu?

Den största nya trenden inom häckar är förmodligen den ökade populariteten för blandad naturlig häckar. Blandade förpackningar med inhemska häckblandningar med teman är mest sålda häckar. De inkluderar ätbara häckar eller häckar för födosökare, kustnät, häckning för privatlivet, häckning för djurlivspaket och mer.

Utrotningen av blandade häckar eller häckar under de senaste 100 åren har varit en stor fråga i förlusten av livsmiljöer för djurliv. Nu ersätter miljömedvetna jordbrukare blandade häckar där de kan, men vi kan också driva på att de ska odlas i parker, offentliga utrymmen och privata trädgårdar.

Ett blandat djurliv eller foderhäck, om det får blomstra och frukt, kommer att sprida mer än en tätt klippt häck.

Hur man bestämmer vilken häck som är rätt för din trädgård

Folk tänker vanligtvis på sitt häckval för sina sommarhus trädgårdar. Det är bara två saker som vi verkligen behöver komma ihåg. Om vi planterar en häck på en skuggig plats behöver vi häckning som klarar skuggan. Och om det är ett fuktigt område behöver vi häckning som klarar det. Bortsett från det är allt helt enkelt. Vi måste först bestämma vad vi vill uppnå med vår häck först. Här är några häckidéer som kan inspirera dig.

Om du vill dela upp din sommarstugas trädgård i «rum» eller områden, är häckar ett bra alternativ. Denna häck med trappsteg skulle fungera bra i en lång smal stadsträdgård, särskilt en med en liten lutning. Du kan terrassera det. Boxhäckan, barlind och liguster är de traditionella häckarna för denna sort av behandling. Photinia kan också trimmas i form.

Om du vill ha din häck som bakgrund för trädgårdsfärg, välja en enda art i en ganska vanlig grön. Dessa inkluderar boxhäckan, liguster, barlind och griselinia, som alla utgör en bra bakgrund för blommans färg.

Andra smarta bakgrunder inkluderar bok, hornbeam och till och med cypress Leylandii, förutsatt att du håller den ordentligt trimmad.

Leave a Reply